Dodatni sadržaji

example graphicBela Palanka se nalazi u podnožju Suve i Stare Planine, inače u rimsko doba je veza između Istoka i Zapada, na takozvanom Vojnom putu - Via Militaris, sadašnjem Koridoru 10 autoputa Niš - Sofija. Prirodna dobra i sama okolina nacionalnog parka Suve i Stare Planine, a ispred je i Sićevačka klisura (nacionalni park) pružaju uslove za:

- lov
- ribolov
- paraglajding
- kajakarenje
- planinarenje
- jahanje u prirodi

example graphicNa Suvoj i Staroj planini, koje su inače netaknuta priroda, još uvek postoje vrlo retke životinje, biljni svet.
Na samo 200 metara od samog kompleksa "Stari fijaker" se nalazi gater površine 4 hektara koji je inače vlasništvo lovačkog udruženja "Jastreb" iz Bele Palanke, koje, ove 2008. godine, slavi 110 godina svog postojanja, što možete i videti na filmu.
Gosti našeg kompleksa imaju i mogućnost obilaska kulturnih dobara: Manastir "Sveti Dimitrije" koji se nalazi na samo 2 km od kompleksa, manastir "Poganovo" na samo 30 km od kompleksa, manastir Sveta Petka, na 25 km od kompleksa, rimske iskopine (vidi prezentaciju Bele Palanke) u samom centru grada.
U saradnji sa turističkom organizacijom Niša nudimo vam i usluge planinarenja, paraglajdinga.
Lovačko udruženje "Jastreb" Bela palanka je od otvaranja našeg kompleksa 1980. godine, saradnik.
example graphicRibolovačko Udruženje "OSR Banjica" Bela Palanka pruža svim posetiocima obezbeđenje dnevne, mesečne i godišnje dozvole za ribolov i daje potpunu podršku našem kompleksu, tako da su ribolovcima ispunjeni svi uslovi za posetu našem kompleksu.
Na samo 20-tak metara od restorana je reka Nišava, a na 1500 metara se nalazi i tzv. Divljansko jezero koje je inače pogodno za ribolov.

Na 50 km od kompleksa nalaze se i kulturno-istorijski spomenici iz turskog doba, Ćele kula" i Čegar, koje gosti mogu da posete.

Dugogodišnji saradnici, već 28 godina, su i "Coca-Cola", "Heineken", "Efes", koji su izvršili brendiranje našeg objekta.

"Stari fijaker" je član hotelskog udruženja "HORES".

JahanjeEtno kompleks u sopstvenoj režiji poseduje i konje za jahanje u prirodi, koji su i gostima na raspolaganju.

 

 

 

JahanjeU vlasništvu kompleksa, po čemu je i sam kompleks dobio naziv, je i fijaker "Victory" star preko 150 godina, koji je na raspolaganju gostima za obilazak same Bele Palanke.